5 grunner til å bruke en webdesigner

5 grunner til å bruke en webdesigner

5 grunner til å bruke en webdesigner

Har du vært på tanken til å starte en blogg, lage en nettbutikk eller en landingsside som forteller om en hobby du har? Da er du ikke alene, for i dag fins det over en milliard nettsider! Tipper jeg riktig har du ikke sett i nærheten av en halv promille av dem (skulle bli 500.000 nettsider).

Dersom du skulle lage en nettside, og fortsatt sliter med å få lesere, da trenger det ikke å bety at innholdet er elendig. Faktisk er det mange som har spennende innhold som aldri kommer ut. Men for dem som får det til, ja de kan få en helt annen hverdag etterpå.

Teknisk sett er det mange ting en webdesigner kan gjøre for å bedre resultatene på nettsiden din, men når det er sagt, så kommer det ikke av seg selv. Nettsider trenger hele tiden påfyll av kreativt og spennende innhold som må produseres. Her skal vi se på 5 gode grunner til at du bør velge en webdesigner til å utvikle nettsiden din.

Webdesigneren kan lage nettsider

Enten personen lager helt unike nettsider eller bruker et standardisert opplegg, så kjenner webdesigneren sakene sine godt. Lager de dem fra skratsj betyr det at de er nødt til å programmere og kode selv. Det er vel og bra, men mange bruker også plattformer som WordPress og SimpleSite. De vet også hvordan bilder bør formatteres og plasseres for best effekt. Dessuten vet de hvordan man kan få en nettside til å være lesbar både på pc og mobil.

Webdesigneren kjenner støtteprogrammene

Ikke bare kjenner webdesigneren til hvilke hjelpeprogram man kan bruke, de får også gode priser dersom det er snakk om å kjøpe støtte. Det kan være såkalte wigdets (program) og plugins (utvidelser), som man ellers ikke vet hvordan man skal bruke på egen hånd.

Webdesigneren kan SEO

SEO er selve trylleformelen for webdesignere. Det handler om nettsiden per se, og omhandler alt som er viktig for at en side skal bli godt besøkt. Søkemotoroptimalisering gjør til at nettsiden din rangeres veldig høyt. Det vil igjen si at denne siden kommer tidlig opp når noen søker på et bestemt ord. Det er viktig å tenke på hvordan man legger opp artiklene sine, samtidig som det er viktig å bruke setninger og ord med omhu. En nettside som besøkes av hundretusenvis og kanskje millioner vil komme høyt opp av seg selv, men SEO hjelper selv små nettsider å rangere godt.

Webdesigneren har nettverk

Webdesigneren har nettverk

En webdesigner har også et nettverk bestående av profesjonelle aktører. Det betyr at disse kan gi gode tips til hvordan en logo bør se ut, hvordan siden bør legges frem, hvordan man publiserer nettsiden på digitale medier også videre. Dessuten vil man direkte få en gruppe mennesker som naturlig vil besøke siden. Er artiklene gode og produktene noe folk er ute etter, ja da kan ting begynne å skje.

Webdesigneren frigjør din tid

Med en webdesigner har du fått tilbake tiden. Enten det bare er for å sove eller gå tur med hunden, men også for å sette deg i beredskap til å gjøre det du selv er god på. Noen webdesignere krever en investering, mens andre kan jobbe med deg i flere år for en jevnlig sum. Det vil kunne gi deg starten du trenger for å lykkes på nett.

Relatert innlegg