Fashion i Norge

Når man snakker om fashion i Norge i en eller annen sammenheng så er det vel svært sannsynlig at man er innom temaet Oslo Fashion Week. Det var i ti år plassen hvor norske klesdesignere kunne vise frem sine kolleksjoner til store produsenter og oppkjøpere og media både fra inn og utland. Men dessverre så ga de seg her for et par år siden. Men det er nye ting som allerede pågår. Direkte etter at de ga seg satte Oslo Trend i gang for å erstatte Oslo Fashion Week. Nå er det «Oslo Runway» som skal vise frem fashion i Norge. Joda det er flere steder i landet hvor det også vises frem fashion, men dette arrangementet i Oslo er det største i landet.

Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week (OFW) er et norsk motedesign-arrangement. Pål Vasbotten er gründeren som skapte denne uken for å vise frem norsk motedesign både hjemme i Norge og ut i verden ellers. Den første uke ble arrangert i februar 2004, og deretter to ganger i året – i februar og august.I samarbeid med magasinet Henne delte OFW ut motedesignprisen “Nåløyet” til årets beste norske designer. Prisen ble delt ut ved moteuken i februar. Tidligere vinnere av Nåløyet: Arne & Carlos (2004), So Hee (2005), Ida Gullhav (2006), Siv Støldal (2007), Batlak og Selvig (2008), FIN – Per Åge Sivertsen (2009), Mardou & Dean (2010)

Fashion Oslo via Flickr
Oslo Fashion Week (via Flickr)

Men etter 10 års drift var det stopp for Oslo Fashion Week. Men det kom ganske raskt nye tilbud til Norges fashion designere på banen. Pressebyrået THIS IS PR sammen med L’Oréal Paris og Norwegian Fashion Institute har gått sammen og skapt Oslo Runway som etterfølgeren etter Oslo Fashion Week.

Oslo Runway

Oslo Runway vil være mye det samme som forgjengeren og vil ha som mål og fremme norske etablerte designere.

 

Hovedfokuset for Oslo Runway vil være på etablerte norske designere. De vil støtte designerne i Norge som allerede er godt i gang, men trenger en arena der de kan få vist frem sine neste kolleksjoner til innkjøpere og pressen.

Den nye moteuka vil være en arena for de etablerte designerne, da det er flere andre arenaer som fremmer unge, nye designere.

Flere arrangementer

Det er flere andre steder i Norge hvor mindre og nyetablerte designere kan vise frem sine nyskapninger. Det er flere muligheter for å vise frem sine kreasjoner. Det finnes mange små lokale catwalk arrangementer rundt omkring i landet f.eks.  Man kan også benytte seg av media og prøve å få inn bilder og en reportasje der for å vekke oppmerksomhet. Det er bare ens egen fantasi som lager begrensninger her.

Utenfor Norge

Utenfor landets grenser finnes det enda flere muligheter. Men her kreves det kanskje litt økonomiske midler for å reise og medbringe kolleksjonen sin rundt omkring slik at man skal vise den frem.

Og dersom man reiser litt rundt i verden og besøker messer og moteshow, så kan man jo være heldig å komme i kontakt med noen sentrale personer som kan hjelpe til å videreføre din kolleksjon dersom de får se den og finner den interessant.

Relatert innlegg