Hjemmesiden er nesten som et jobbintervju

En god hjemmeside er viktig, enten om det er i næringslivet, skole, organisasjoner eller helt private sider. Vi har vel alle sammen vært utsatt for jobbintervjuer, ofte med en jobbsøknad og CV i forkant. Man kan faktisk sammenlikne en god hjemmeside, med et godt jobbintervju. Jeg kommer tilbake til, hva jeg mener når jeg sier dette. Jeg hadde selv behov for en hjemmeside for noen år siden, i forbindelse med et sykkelprosjekt som etter hvert be større og mer omfangsrikt enn opprinnelig planlagt. Det å sette opp en god hjemmeside, er faktisk ganske mye jobb. De som sier at det går raskt, er nok de samme som sier at en jobbsøknad er raskt å skrive. Som alt annet så blir resultatet, slik man ønsker ut fra hvor mye jobb og sjel man legger i arbeidet med hjemmesiden. Så la oss se litt på noen gode tips, som er satt opp av eksperter på dette området.

Hvordan inntrykk gir hjemmesiden din?

Så la oss gå litt tilbake til metaforen om jobbintervjuet, og hva dette har til felles med en hjemmeside. Vi vil alle vise oss fra vår beste side under et jobbintervju, vi skal tross alt selge oss inn til en potensiell arbeidsgiver. Det er ikke bare hva vi sier og svarer på jobbintervjuet som er viktig, men også klær, opptreden og hvilket førsteinntrykk de som intervjuer deg sitter igjen med. Slik er det med hjemmesider også, når noen klikker seg inn på siden din – får de umiddelbart et førsteinntrykk. Frister denne siden til å bli bedre kjent med? Er det lett og oversiktlig å finne frem på den? Hva er egentlig innholdet på denne siden? Og sist men ikke minst, er dette noe jeg trenger og som tiltaler meg.

 

Hvordan via Max Pixel
Hvordan via Max Pixel

Spesielt om man driver et foretak, er det viktig at man er tydelig og klar på kundeløfte. Men det er også viktig for idrettslag og foreninger, hva er det man egentlig driver med og kan tilby kunder og brukere/medlemmer. Kundeløfte skal være tydelig og kortfattet, og ikke minst lett å få øye på.

Lenker til sosiale medier

De fleste vil at kundene skal følge med dem på sosiale medier, så en eller flere lenker til slike sider er viktig. Men også her er det viktig at kunden lett ser lenken, så tipset er å plassere dem på toppen eller eventuelt bunnen av siden. Jeg kan godt huske vår egen hjemmeside fra det nevnte sykkelprosjektet, som måtte justeres mange ganger før vi var fornøyde med oppsett og innhold. Det med å ha mange følgere på sosiale medier, genererer ofte flere besøk på hjemmesiden.

Navigasjon

Når man bygger opp en hjemmeside, må man ta utgangspunkt i de som besøker den for første gang – og ikke kjenner til hva siden egentlig inneholder. Det er en stor fordel at det er lett å navigere, slik at de som besøker siden enkelt og greit finner det de søker eller har interesse av å lese mer om. Om siden er tungvint og uoversiktlig, vil de mest sannsynlig forlate den og aldri komme tilbake til din side.

Relatert innlegg