Hvem kan designe en webside i dag?

Alle med tilgang til en datamaskin og internett kan designe en webside i dag tør jeg nesten påstå er tilfellet i dag!

Første forsøk

Jeg husker godt mine egne spede forsøk på å designe en webside på 90 tallet. Jeg fant en hjelpeside og leste meg gjennom den. Jeg måtte velge bakgrunner, temaer for utseende på min side, og inndelinger på siden, tittel størrelser osv osv osv…..  Det tok utrolig lang tid bare det å komme seg gjennom alt som skulle og måtte gjøres før noe ble synlig på webben. I motsetning til i dag. I dag kan jeg registrere meg på en side og i samme sekund er min egen private webside designet ferdig og klar til justeringer fra meg. >beste eksempel på slikt må vel være facebook og deres felles utseende på alle brukernes sider i utgangspunktet.

Men det er mange andre løsninger i dagens elektroniske samfunn for å designe seg sin egen webside.

Gratis eller betaling?

 

Har man god økonomi kan man selvfølgelig bestille sin egen hjemmeside designet av profesjonelle webdesignere. De vil da be om hvilke opplysninger og hva hjemmesiden/websiden skal bestå av selvfølgelig. Og man må gjennom en prosess for å designe siden slik nettopp du ønsker.

  • Innhenting av informasjon
  • Planlegging
  • Design
  • Utviklingen
  • Testing og forbedring
  • Drift
  • Justering
  • Analyse

Alt dette kan du bestille og betale for – enten av 1 designer eller et firma som designer websider. Men du kan også dele opp pakken og la flere spesialister gjøre jobben og til slutt sette dette sammen til 1 side. Kort sagt mulighetene er så mange i dag at det er meget vanskelig å bestemme seg for hva man skal velge nesten.

Men det er vel først og fremst firmaer som benytter seg av spesialister på slike nivåer. Privatpersoner velger vel i de fleste tilfeller å gjøre ting selv i størst mulig utstrekning – kun ved hjelp av de gratis programmene man finner på nettet.

Men også her er det et mylder av muligheter så man kan «bli sprø av mindre». Det er ikke lett å velge hvilken side man skal benytte og hvem skal man ikke benytte. Her trenger man sikkert å gjøre litt research for å finne hva som er godt nok for nettopp de ønsker man har.

Jeg skal ikke anbefale hverken den ene eler andre siden her – her må du nok selv bruke litt tid på å finne frem til det du trenger og ønsker. Hør eventuelt med noen kjente om deres erfaringer.

Skal du lage deg en webside så er det i hvert fall muligheter i massevis. Lykke til.

Nok for nå

 

Da tror jeg at jeg sier meg fornøyd med min beskrivelse av webdesign for internettsider for denne gangen. Neste runde får jeg prøve å finne en ny innfallsvinkel så ikke det blir bare kjedelig stoff her på sidene mine. Jeg skal surfe litt på nettet og se hva jeg finner av inspirasjon for å skrive mer om.