Webdesign – mange løsninger

Webdesign – mange løsninger

I min forrige artikkel prøvde jeg å skrive litt om webdesign historie og utvikling. Men emnet er så stort og masse detaljer at det kan skrives en hel bok om emnet. Jeg skal ikke skrive noen bok, men skal forsøke å beskrive litt om emnet i noen artikler/blogger her på denne siden.

Avslutningen forrige runde var om kvaliteten på websider i forretningsverden. Fordelen med en godt designet side fremfor en dårlig side osv. Jeg skal forsøke å fortsette litt mer om det samme emnet innen yrket, siden vi i dag gjør oss mer og mer avhengige av internett. Og da er det meget viktig at kvaliteten på sidene er gode. Godt designete sider gjør at alt innhold blir mer tilgjengelig og oversiktlig. En annen del som også foregår mer og mer på nett i disse dager er alt vi «normale» mennesker foretar oss og som vi blir pålagt i å foreta oss. La oss nevne selvangivelsen, våre bankhandlinger, søke om fastlege og mange andre ting. Listen over ting vi kan gjøre og gjør kunne blitt meget lang. Og jo bedre designet er på slike nødvendige sider da, jo enklere blir det for den «normale» brukeren å benytte seg av disse tjenestene.

Designet på sidene kan påvirke hvilken menneskegruppe som ønskes som gjester og brukere på siden. Ønsker man unge mennesker, så bør siden være trendy og «hipp». Ønsker man en eldre målgruppe som kanskje ikke er så vant til å bruke internett og dets tjenester, bør siden være mer stilren og enkel. Men det er også samtidig viktig å designe sidene slik at man ikke hindrer andre målgrupper enn hovedgrupper å benytte sidene. Implementere funksjoner for å ønske f.eks. synshemmede inn på siden kan være meget viktig. Den totale brukergruppen ser da at man er orientert og «up to date», og at man ønsker alle menneskegrupper velkommen.

En webside blir til

Hvordan blir en webside til? Hvem kan lage/designe en webside i dag? Er det kostbart å designe en enkel webside? Ja spørsmålene er mange rundt temaet og svarene er like mange om ikke flere faktisk. Det er jo mange som kan hjelpe deg med å designe en webside slik at det er flere løsninger og svar enn det er spørsmål.

Noe av det enkleste i dag er å registrere seg på f.eks. Facebook og svare på noen enkle personlig spørsmål der og man har en egen side ferdig designet.  Men fra dette enkle svaret og opp til den mest avanserte websiden i dag er det mange, veldig mange svar og løsninger!

Skriv inn «Web design» på Google sin søkemotor i dag og du får mange svar. Websider, artikler, annonser osv osv. jeg fikk 334 000 000 svar på min test nå mens jeg sitter og skriver her på denne bloggen. Begrenser jeg søket litt og skriver «web design program» så får jeg 161 000 000 svar. Her skjønner vi at det er et stort emne!

Takk for meg i dag – er tilbake igjen snart men flere saker og ting rundt emnet!

Relatert innlegg